Основният мотив за убийството на таксиджията в Разград е грабеж.

Предполагаемият извършител е на 22 години. Преди седмица е пристигнал в България от Германия. Задържан е за по-малко от 24 часа в хостел в Разград.

Опитал се е да избяга при ареста, затова се е наложило служителите на реда да използват сила.

В нощта на учбийството предполагаемият извършител на престъплението избрал таксито на случаен принцип и помолил шофьора да го закара до село Дянково. На път за селото младежът нападнал таксиджията и нанесъл две прободни рани с нож.

Има заподозрян за убийството на таксиджията от Разград! 22-годишен от село Каменар еЗадържан е около 17,00 ч. днес в къща за гости в квартал Орел, проверяват алибито му

От колата е бил задигнат оборотът от 20 лв., телефон и таблет. По думите на окръжния прокурор, след като 22-годишният мъж извършил жестокото престъпление, отишъл и проиграл парите в казино.

Прибрал се в хостел в Разград и изгорил якето, с което е бил в злощастната нощ. В него се е намирал и мобилния телефон на убития 63-годишен Красимир Иванов.

"Има замесено още едно лице, но засега не можем да кажем подробности", информира Тихомир Тодоров от Окръжната прокуратура в Разград.

"Най-вероятно таксиметровият шофьор е бил изненадан и затова не е успял да натисне паник-бутон. Затова е излязъл от пътното платно и е катастрофирал в крайпътното дърво. На този етап не можем да кажем дали е бил под въздействие на наркотици и алкохол", каза на свой ред Вътрешният министър Младен Маринов.