Пиян 59-годишен шофьор получи "голям шлем" по Наказателния кодекс. Окръжна прокуратура-Пловдив е внесла обвинителен акт спрямо джигита с инициали М.Ш. за управление на автомобил след употреба на алкохол, опит за подкуп на полицаи, причиняване на телесна повреда на полицейски служител, укриване и незаконни боеприпаси. Мъжът разиграл истински екшън и след бягство с автомобил, опитал да избяга дори с трактор.

Трупане на състави по Наказателния кодекс е започнало на 7 август 2018 в село Мулдава край Асеновград. 59-годишният мъж пийнал солидно в заведение в селото, като вечерта трябвало да отиде с трактор да балира люцерна на нивата на негов познат. След като си тръгнал от кръчмата се качил на лек автомобил „Нисан Патрол" и потеглил към нивата. В центъра на селото имало полицейски патрул. Към 21 часа автомобилът, управляван от мъжа, бил спрян за проверка със стоп палка.

Служителят на МВР разпоредил на 59-годишния мъж да представи свидетелството си за управление, като усетил миризма на алкохол и поради тази причина повикал патрул на КАТ, за да тества водача. Обвиняемият решил да осуети полицейската проверка, като извадил банкнота от 50 лева и я подал на полицая с думите: „Дай да оправим нещата..." и „Не така, бе момче".

Действията на мъжа били забелязани от колежката на полицейски инспектор, с която извършвали проверката в селото. Полицаят не взел парите и още веднъж наредил на обвиняемия да си представи документите. Тогава шофьорът решил да избяга, като запалил двигателя и при рязкото потегляне с автомобил завил наляво и ударил полицейската инспекторка, като тя успяла да отстъпи назад и по този начин избегнала прегазване.  

Малко по-късно полицейските служители открили обвиняемия на нива край селото. Той като ги видял, опитал да избяга с трактора, но неравния терен му попречил. При извършен личен обиск у него е открита банкнота от 50 лева, иззета като веществено доказателство.

Химическата експертиза е установила, че към момента на деянието е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в кръвта над 1.20 промила, а именно между 1,33 и 1,37 промила.

Предвид, че е извършил престъпление, на следващия ден полицейски служител конвоирал мъжа до дома му с цел изземване на оръжие, за което притежавал разрешително. При извършване на проверка били открити два броя боеприпаси, за които М.Ш.  нямал разрешение и той доброволно ги предал.

Спрямо М.Ш. е взета мярка за неотклонение „Гаранция" в размер на 5 000 лева.   

Снимката е илюстративна!