Пловдивската полиция е санкционирала водача на лекия автомобил, който бе заснет да се движи по пешеходната зона на Главната улица в града. Превозното средство с марка „Мерцедес“ било управлявано от 55-годишен турски гражданин, който имал адресна регистрация в града на тепетата. 

Припомняме, че возилото с чужда регистрация бе засечено да влиза на Малката главна вчера. От Община Пловдив сезираха ОД на МВР Пловдив за издирване и санкциониране на водача по съответния ред.

Дежурните служители във видеоцентъра на ОП „Общинска охрана“ веднага забелязват нарушителя и сигнализират патрула, който се е намирал на пл. „Римски стадион“.

На записите от камерите е видно как автомобил с чужда регистрация навлиза на пешеходната зона на Малката главна улица, като за кратко маневрира между пешеходците, за да излезе, почти веднага след това, явно заблуден от навигационната система.

Служители на сектор „Пътна полиция“ са съставили на водача акт за установеното нарушение по ЗДвП- шофьорът е санкциониран за неспазване на предписанието на пътен знак B2, използван за сигнализиране на пътен участък, затворен за движение на пътни превозни средства в двете посоки.

Шофьор с чужда регистрация нагази на Главната, търсят го, за да го глобятТова е пример защо искаме да поставим бариери към пешеходната зона, каза зам.-кметът Йордан Ставрев.