Продължава издирването на Янек Миланов. Проверяват се огромни по площ територии, а в работата вече е включена и конна полиция. В сряда предстои претърстването на още една местност. Това обяви в Дупница главният прокурор Иван Гешев.

"Претърсват се 120 кв. км, периметърът ще бъде разширен. Няма да се откажем, ще работим, колкото трябва", категоричен бе обвинител номер 1.

Относно Васил Капланов, с когото Янек е бил видян последно, Гешев обясни, че се работи по няколко дела, предаде БТВ.

„Проверяват се и стари случаи. Ангажиран е огромен ресурс от хора и техника на МВР”, обясни Гешев. И допълни, че прокуратурата ще протестира пускането на Калпанов под домашен арест.

Освен това, се извършва проверка на РПУ-Дупница. Тече и планова проверка в Районната прокуратура в града. Текат проверки и в множество обекти и заведения. „Това е рутинна дейност на прокуратурата. Основен приоритет са бизнесите на обвиняемия Капланов”, заяви Гешев.

„В почти всички по-малки градове има изградени местни зависимости. Не случайно са тези истерични атаки срещу Специализираната прокуратура. Когато не могат да се оправят местните власти, тогава идват федералните, ако направим паралел със САЩ. Причината за атаките е, че бяха засегнати хора, които се смятаха за недосегаеми”, коментира обвинител номер 1.