Зад терористичният акт на летището в Сарафово като логистика и финансиране стои организацията Хизбула. Това категорично заяви главният прокурор Иван Гешев.

"На 17 септември е последното заседание по делото за атентата на летището в Сарафово. Предстоят пледоарии на защитата и прокуратурата и след това се очаква присъда. Надявам се да има справедливост в името на жертвите и пострадалите при терористичния акт", каза обвинител №1 по повод края на делото на първа инстанция за атентата на летището в Сарафово срещу автобус с израелски туристи, при който загинаха петима израелци и българския шофьор.

"Като организация, тя не може да бъде привлечена под наказателна отговорност, затова са обвинени лица, за които има данни, че принадлежат към военното крило на Хизбула", допълни главният прокурор.

Гешев в Дупница, където в момента се провежда акция, свързана с изчезването на Янек Миланов.

"Ще направим всичко възможно да не се връщат т. нар. "мутренски времена". Ако някой не е разбрал, че не сме 90-те години, ще го разбере по трудния начин". 

 Полицаи и жандармеристи с кучета претърсват нива по пътя близо до Дупница. Задържани са 4 лица.

По думите на Гешев полицаите са подготвени да останат и няколко дни, докато не се претърси цялата площ и не се извършат всички възможни мероприятия.