Тежките присъди, постановени по мегаделото Елдъров- Керанов днес и последвалите арести в съдебната зала, предизвикаха различни реакции у подсъдимите. Таксиметровият бос Радослав Керанов, който получи 7- годишна присъда, очевидно не бе изненадан от решението на съда и веднага след края на делото подаде ръцете си на най- близкия полицай, за да му сложи белезниците. Другият подсъдим- адвокат Владимир Елдъров имаше минута да предаде личните си вещи на майка си - адвокат Даниела Елдърова и излезе безмълвен от залата. 13-кратният шампион по бокс Мартин Поптолев бе буквално съсипан от решението на съда, който му даде 6 месеца повече от присъдата, поискана от Окръжна прокуратура. 

Адвокатите се опитваха да успокоят осъдените, които междувременно пишеха смс-и на близките си. Единствен щастлив от залата излезе Валери Бодуров, който бе оправдан от съда. Той се надява да остави съдебната сага зад гърба си и да замине при приятелката си в Милано. 

Осъдените отказаха коментар, но адвокатите им бяха категорични, че ще обжалват както присъдите, така и мерките за неотклонение.  

"Ще дойде време, когато ще му се извинят за всички тежки щети, които му бяха нанесени. Не крия , че съм изненадана , защото обвинителния акт беше абсолютно поръчков, постигнат на базата на тежки процесуални нарушения и жестоко погазване на правата на обвиняемите. Не крия изненадата си, но точно затова законът е предвидил три съдебни инстанции, защото съдебните грешки са нещо възможно, но е добре те да не бъдат окончателни. Аз лично нямам съмнение, че синът ми ще бъде оправдан, защото не е виновен по нито едно от обвиненията" заяви майката на Владимир Елдъров, Даниела Елдърова, която му бе и адвокат по време на процеса. 

"Твърдението на прокуратурата за монополното положение на сина ми по отношение на определени дела е подразнило или е достатъчна причина да бъде провалена една професионална кариера. В името на чии интереси, мисля, че стана ясно по време на делото" коментира Елдърова.  

Прокурорът по делото Галина Андреева отхвърли обвиненията за поръчка. "Съдебният акт е спрведлив  показателен. Ще обмисля в законовия срок дали да протестирам, тъй като някои от присъдите бяха по малки от тези, които поисках. Но това ще стане след като се запозная с мотивите на съда. Няма изпълнена поръчка и това се видя от съдебния акт" бе категорична Андреева. 

Адвокатът на Мартин Поптолев също смята , че присъдата не е спредлива. "Ще обжалвам.Това е видно несправедливо наказание. Ние съдействахме, признахме си вината. Благодарение на нас се разкриха купища престъпления, които иначе нямаше да бъдат разкрити. Въпреки това, съдът учудващо не взе това  предвид и наложи много тежко наказание, което не е справедливо" коментира адвокат Юсеин.

"Ще обжалваме както присъдата, така и наложената мярка. Мога да кажа само,че присъдата е много тежка за невинен човек. Искам да се запозная с мотивите на съда. Категорично моят доверител е невинен и ще се борим за свободата му на всичките инстанции нагоре. Има един куп нарушения свързани както със случайния избор на наблюдаващ прокурор, така и с доказателствата по делото. Но има други инстанции нагоре, които ще преценят" заяви за TrafficNews.bg адвокатът на Радослав Керанов Тервел Раев. 

Предстои следващия месец прокуратурата да внесе и втори обвинителен акт срещу Владимир Елдъров.  В свое разследване в началото на 2015 година TrafficNews.bg разказа за порочна схема за измами с обезщетения от катастрофи. В последствие по случая бе образувано досъдебно производство, което вече е приключило.