Венци Караджов, осъден за убийството на родителите си, отново иска да излезе от ареста. Днес той за втори път застава пред Апелативен съд, след като ВКС върна делото за повторно разглеждане на втора инстанция. 

Венци Караджов отново пред съда за убийството на родителите си: Минах три инстанции и не получих справедливостПроцесът на втора инстанция започна отначало, след като ВКС върна делото за ново разглеждане

По време на заседанието защитата на Караджов поиска по-лека мярка за неотклонение спрямо експолицая.  Зоя Тошкова настоя за „домашен арест”, както и самия Венцислав.

Магистратите обаче порязаха щенията на Караджов за освобождаване от ареста , тъй като въпреки че са изминали повече от 5 години от задържането му, по неговия случай работата не е спирала.

Според съдебния състав, остава неразколебано обоснованото предположение, че той е автор на престъплението, в което е обвинен. Има и опасност да се укрие при по-лека мярка за неотклонение.

Съдът допусна до разпит 4 свидетели и едно вещо лице и назначи 5 експертизи по искане на страните. Това са както следва: – съдебно-икономическа на имотите на пострадалите и на подсъдимия и съпругата му; съдебно-геодезична експертиза със задача да се изработи скица на имота, в който е станало убийството; сравнителна експертиза на намереното ДНК на „козия крак“ с ДНК намерено на верига с катинар, които не са на обвиняемия; химическа експертиза на открито влакно, което да се сравни с дрехите на пострадалите по време на убийството им и балистична експертиза на намерената гилза, която да се сравни с тези от разкрити и неразкрити престъпления в базата данни на МВР.

Съдът отложи и насрочи делото за средата на септември.

Обрат! ВКС отмени присъдата на Венци Караджов за убийството на родителите му, връща делото