Апелативен съд -  Пловдив  потвърди присъдата на бившия кмет на Хасково Георги Иванов. Той бе осъден на 2 години условно с 3 години изпитателен срок за разрушаването на бившия затвор в областния град.

На първа инстанци  съдия Миглена Тянкова от Хасковския окръжен съд наложи наказанието за ексградоначалника както и 3 години лишаване от право да заема обществена длъжност. Той бе признат за виновен, че в качеството си на длъжностно лице противозаконно е издал заповед от 14 май 2015 година, с която е наредил премахване на сградата на бившия хасковския затвор на улица „Дунав“, построена през 1892 година. Постройката е била обявена за паметник на културата с историческо значение, със статут на историческа недвижима културна ценност категория „национално значение”, включена в списъка на историческите паметници в Хасковско.

Защитничката на Иванов адвокат Ина Лулчева поиска отмяна на решението или връщане на делото за ново разглеждане.  Присъдата на АС не е окончателна, тя може да бъде обжалвана пред Върховния касационен съд.