Трупът на малкото коте, което беше зверски убито в Кършияка, ще бъде ексхумирано, съобщиха от Районна прокуратура - Пловдив. Тялото на животинчето  вече е погребано от жител на блока.  Налага се обаче трупът му да бъде изровен, да бъде извършена ветеринарна експертиза. 

Вчера TrafficNews разказа ужасяваща история, в която 72- годишният автомонтьор Божидар Димитров убива без причина котка в блок 42 на ул. "Брезовска" в Кършияка. Часове по-късно последва светкавична реакция и извършителят, чиито действия бяха заснети от охранителна камера, бе задържан в Трето районно управление. 

„В хода на разследването вече са разпитани свидетели, приложени са записи от видеокамери. На Божидар Димитров е повдигнато обинение – противозаконно причинена смърт на гръбначно животно. Престъплението се наказва с лишаване от свобода до 3 години и глоба от 1 000 до 5 000 лева”, заявиха от прокуратурата пред наш репортер.

Днес Божидар Димитров е привлечен като обвиняем. Спрямо него е взета мярка за неотклонение "Гаранция" в размер на 600 лева. Разследването продължава.

Вижте всичко по темата във видеорепортажа: