Асоциация на българските ветерани миротворци се разграничиха категорично от пловдивчанина Божидар Димитров и зверствата извършени от него. Димитров днес бе обвинен за жестоко убийство на малко котенце, след като TrafficNews го изобличи, показвайки кадри от охранителни камери, които са заснели ужасяващите му действия. 

Ветераните са забелязали специфичен стикер мисия в Камбоджа на обекта, в който Димитров работи, и бяха категорични: мъжът не е участвал в мисии поискаха да уточнят, че Димитров никога не е бил участник в мисии там. 

От ветераните благодариха на медията, че са направили обществено достояние подобен варварски акт, като за изобличили автора му. 

Във връзка с материалите "Мъж уби зверски коте в Кършияка, блъска му главата в стълби" и свързаните с него моля да вземете в предвид следното:

Лицето Божидар Димитров от материала не е бил участник в известната мисия от близкото минало в Камбоджа (1992/1993). Повод за това уточнение е стикерът "CAMBODIA UNTAC 1992/1993) с логото на ООН, залепен на местоработата на лицето. Стикерът се набива в очи във вашия репортаж и хората които нямат представа от фактологията погрешно свързват неподходящото и антисоциално поведение на това лице с мисията.

Ние, ветераните - миротворци (в голямата си част участници в същата тази мисия) след проведено вътрешно разследване установихме че такова лице (Божидар Димитров) НЕ ПРИСЪСТВА в списъците на мисията. Стикерът се е озовал там от наш колега който е редовен клиент на гумаджийницата. Тези стикери по принцип са предназначени за личните автомобили на нас - ветераните и поставянето му на това място без наше знанение и позволение е в разрез с неписаните норми на употребата му.

Ще се радваме ако при нужда и по ваше усмотрение в бъдещ материал да споделите с вашата публика горната информация, за да не хвърляме незаслужено петно върху достойните ветерани-миротворци, допринесли със здравето и живота си за просперитета на една страна!