Търговец на коли бе напръскан с лютив спрей в офис на Еконт в село Труд. Екшънът се разиграл посред бял ден, пред погледите на клиенти и служители на куриерската фирма.

Собственикът на автосалон в селото посетил клона на куриерската фирма, за да пусне пратка. Той бил заедно с негов приятел, който останал да го чака в колата. Покрай офиса минал мъж, който забелязал търговеца вътре. Спрял, огледал го и влязъл в сградата.

Вътре промълвил няколко думи на автотърговеца, след което извадил спрей от джоба си и го напръскал в лицето. Тръгвайки да бяга, мъжът впръскал още веднъж лютивата течност във врата на пострадалия.

Отвън приятелят на атакувания търговец видял какво става и хукнал да гони агресивният мъж, но последният успял да се измъкне. Междувременно, служителите и клиентите на куриерската фирма оказали помощ на потърпевшия. Всички напуснали клона на офиса, тъй като едва се дишало вътре.

Повикана е била полиция. Оказало се, че нападателят и жертвата му са имали стар конфликт. Няколко месеца по-рано са имали спречкване на пътя. Търговецът на коли е отнел предимство на опонента си и за малко да предизвика катастрофа.

Агресивният мъж е бил издирен, задържан и му било повдигнато обвинение. Той е привлечен за това, че причинил телесна повреда на търговец.

Последният посетил лекар. Медиците констатирали, че са му причинени оток, зачервяване на лигавиците на очите, носа, гърлото, както и усилена секреция от очите и носа, зачервяване на лява ушна мида.

Преди седмица, нападателят се изправи пред съда. Той е бил признат за виновени и наказан, но само с административна  глоба в размер на 1000 лева. Мъжът трябва да заплати и разходите по делото, както и хонорара на адвоката на потърпевшия.

Решението подлежи на обжалване.