Тримата обвинени в държане и разпространение на наркотици в особено големи размери остават зад решетките. Това решиха магистратите в Пловдив, които разглеждаха мерките им, предаде репортер на TrafficNews.bg

Припомняме, че миналата седмица служители на МВР в Пловдив откриха чувалите с хапчета екстази в гараж в жилищни блокове към Националния център за рехабилитация на слепи, който се намира на улица „Ландос“ в Столипиново. Арестувани за наркоразпространение са трима души - 34-годишната Росица Маркова, 41-годишният Ниязи Мехмедов и 23-годишният Владимир Кабакчиев. Те бяха задържани за срок от 72-часа, а днес прокуратурата поиска постоянна мярка "задържане под стража" за обвиняемите.

Съдът прие, че са налице всички основания Маркова, Мехмедов и Кабакчиев да останат зад решетките, докато трае разследването. Според магистратите са налице доказателства, че обвиняемите са осъществявали трафик на дрога, а тъй като става дума за огромно количество от 61 кг екстази, чиято стойност е над 1,5 милиона, деянието е особено тежко. Доказателствата по делото сочат, че съществува реална опасност тримата уличени за дрогата да се укрият или да извършат ново престъпление.

От справка става ясно, че и тримата често са пътували извън България, предимно за страни от Западна Европа. Защитниците на тримата трафиканти на наркотици настояха за по-леки мерки, ала исканията им не бяха уважени. 

Адвокатът на 34-годишната Росица разказа, че клиентката му страда от епилепсия и дори е получила гърч в следствения арест. За Ниязи, който е стопанисвал помещението с дрогата, бе посочено, че трябва да се грижи за три деца и че е съдействал по време на ареста, давайки признания. 

Обвиняемите днес запазиха пълно мълчание в съдебната зала, освен Мехмедов, който разказа, че е извършил деянието заради заплахи за живота му и този на семейството му.