Бебe на пет месеца и дете на  година и половина са изгорели в изоставена къща край Шумен, след като майка им ги е оставила вътре и заключила постройката. Тя е отишла, за да пои коня си. Жената заедно с четирите си деца се е самонастанила в изоставената вила, разкри окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева.

В отсъствието на майката постройката пламва, а след това от огъня се взривява и газова бутилка. Пламъците обхванали и помещението, в което били децата. В момента тече оглед на произшествието – изоставена вила в местността При манастира край Шумен, от разследващи и криминалисти от ОД на МВР в града под ръководството на прокуратурата.

По случая е образувано досъдебно производство, съобщават от Апелативната прокуратура във Варна. Засега се смята, че причината на пожара, причинил смъртта на двете деца в изоставената вила, е незаконно присъединяване към електропреносната мрежа, довело до късо съединение. На мястото на трагичния инцидент са и служители на електропреносното дружество. Разследващите са издирвали и третото дете на жената, която има общо 4 деца.

То обаче е открито при роднини и е живо и здраво. Четвъртото дете на жената е било в часа на инцидента при баща си. Действията по разследването на тежкия инцидент продължават. Прокуратурата в Шумен и ОД на МВР в града ще дадат допълнителна информация за трагедията, когато има повече данни по случая.