Заловиха надрусан шофьор в първите минути на днешния ден в Пловдив. На бул. „Христо Ботев“ патрул спрял за проверка лек автомобил „Хонда“ с 34-годишен водач във видимо неадекватно състояние и направеният му тест с драг чек дал положителен резултат.

Ден по-рано в Брезово 27-годишен също бил седнал дрогиран зад волана на лек автомобил „Опел“. В Хисаря пък 62-годишен неправоспособен управлявал нерегистриран по надлежния ред мотоциклет след употреба на алкохол над 1,2 промила. Срещу тримата нарушители са образувани бързи производства, задържани са за срок до 24 часа.

Бързо производство е образувано и срещу 24-годишен за притежание на наркотици. В неделя той бил задържан, след като в района на Античен театър в Пловдив бил засечен да носи пакет с марихуана.

Предварителна проверка за престъпление с акцизни стоки е образувана срещу 53-годишна пловдивчанка. Вчера, в дома й в квартал „Столипиново“, полицаи от Шесто РУ установили да се съхраняват 20 килограма тютюн на люспи, без български бандерол. Контрабандната стока е иззета с протокол за доброволно предаване. Материалите по случая са докладвани на дежурен районен прокурор.