Двама бракониери задържани след упорито полицейско преследване.

Престъпниците са пътували с две превозни средства - товарен автомобил и лека кола, в района на село Лепица. Двамата са отказали да се подчинят на полицейски сигнал и не спрели за проверка.

Предприети са незабавни действия от страна на полицията, които се опитали да приклещят мъжете на друго място - до село Чомаковци, но и там бракониерите не спрели на “Стоп” палката.

Започнало преследване, а в един момент двамата шофьори изскочили от превозните средства и хукнали към къщите, за да се скрият. Единият от престъпниците даже се напъхал в кучешка колиба, за да избегне строгата ръка на закона, но бил открит от полицаите.

Другият водач бил въоръжен с дръжка на брадва и нападнал служител на МВР. Нанесъл му няколко удара заради което бил възпроизведен и предупредителен изстрел от органите на реда, пишат от “Монитор”.

Двата автомобила са иззети. Установено е, че те са натоварени с общо 3 куб. м дърва за огрев. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.235, ал.2 от НК под надзора на районната прокуратура в Червен бряг, работата по което продължава.