Върховният касационен съд потвърди решение на Пловдивския апелативен съд, с което оставя в сила доживотна присъда спрямо Ерол Мюмюн от Харманли. 

40-годишният жител на село Надежден  получи тежката присъда за убийството на 24-годишния харманлиец Калин Георгиев. Престъплението бе извършено преди шест години на  националния празник - 3 март .

Ерол надрусал Калин в къщата му с амфетамин преди убийството. То е извършено в района на микроязовир - на половин километър от село  Върбово. Във водоема полицаите открили обувките и чорапите на жертвата. Има данни, че преди да го удуши, Мюмюн е блудствал с него. След това го е пребил жестоко. Калин припаднал и Ерол го  пренесъл  до водата. Потопил тялото му в студената вода, като смятал, че охлаждането ще помогне на жертвата да се съвземе от побоя. Виждайки, че пострадалият не дава признаци на живот и че положението е изключително тежко, подсъдимият решил да търси помощ.

Ерол закарал тялото на младия мъж в харманлийската болница с твърдението, че го намерил на улицата в Надежден. Според свидетелски показания обвиненият в убийството обикалял около час из улиците на селото с БМВ-то си и молел приятелите на 17-годишния си син да правят сърдечен масаж на съблечения чисто гол труп. От аутопсията станало ясно, че Калин е починал от задушаване, като преди смъртта му са нанесени множество удари по тялото и главата.

Според Върховния касационен съд, Апелативният съд в Пловдив правилно е преценил, че решението на Хасковския окръжен съд е правилно и законосъобразно, както в частта за вината на подсъдимия и размера на наказанието, така и в гражданската му част.

Той е осъден да заплати на майката на пострадалия 70 000 лева за причинени болки и страдания.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно.