Пловдивска автошкола е била ударена при съвместна акция на НАП, Икономическа полиция и ДАИ. Вчера в учебния център, собственост на фирмата "Димитров - АМП", била извършена проверка, като на място било установено, че липсва фискално устройство. По този начин служителите на фирмата не са издавали касови бонове на клиентите си. 

Фирмата с едноличен собственик Митко Димитров е учредена през 2011 година и е със седалище село Крумово. Офисът, в който се провеждат курсовете, се намира в Пловдив. 

Констатираните нарушения дават основание на служители от НАП да назначат ревизия,която да установи и други нарушения свързани с дейността на този център за обучение на правоспособни водачи. Наш репортер потърси за коментар собственика на фирмата, който обаче отрече да е получавал информация за предстояща ревизия.

"Казаха ми на 26-и да се явя при тях и да попълним заявление за това, че не сме с касов апарат, а внасяме по банков път таксите на курсистите", обясни Димитров. Той бе категоричен, че дължимите суми за обучение на бъдещи шофьори се заплащат единствено чрез банка, а курсистите получават платежно.

В случай, че ревизията се състои и бъдат констатирани данни за евентуално извършено престъпление, резултатите ще бъдат докладвани в Окръжна прокуратура - Пловдив.