Четирима българи са били арестувани в Гърция заради склоняване към проституция. Двама мъже и две жени са били опандизени от властите на о-в Крит, защото принуждавали 25-годишна наша сънародничка да продава тялото си.

Жената била заплашвана със смърт, пишат от БНР.

Потърпевшата попаднала в капана, след като се запознала с 35-годишен българин в социалните мрежи. Мъжът се представил като работещ на гръцкия остров. В един момент дори и предложил брак.

25-годишната българка живеела в Атина заедно със семейството си. Мъжът често я посещавал в гръцката столица, а в един момент "влюбената" двойка се преместила на о-в Крит.

След това семейството на жената подало сигнал в полицията и започнало да я издирва. Властите реагират бързо, а разследването се простира всички райони на гръцкия остров. Жената е намерена затворена и пребита.

Документите и телефонът и са били отнети, а младата българка била принудена да проституира. Жената разказва, че похитителите и подготвяли прехвърлянето и в Германия.

Задържани по случая са четирима души - две жени и двама мъже. Те са обвинени в трафик на хора с цел сексуална експлоатация и заплаха за живота.