45-годишен финансов служител Инго С. е обвинен в бруталното убийство на 16-годишна българка. Престъплението е извършено в среда, характеризираща се с висока криминална активност, а обстоятелствата са повече от тревожни, коментира още изданието. За това съобщава австрийското онлайн издание Nachrichten, цитиран от бТВ.

От публикацията става ясно, че след зловещия инцидент Инго С. веднага се е свързал с адвоката си, което „може да говори, че той е в добро психическо здраве“.

Мотивите на извършителя пораждат много въпроси и оставят място за предположения относно предисторията на деянието му, пише още австрийското издание.

В т.нар.  „Квартал на червените фенери“, където много хора отиват в търсене на бързо удовлетворение и емоционална връзка, трагични инциденти се случват постоянно. Но убийството на младата българка, която е работила като момиче на повикване, шокира Виена. 

Докладите показват, че вероятно става дума за обтегнати отношения между извършителя и жертвата, но не става ясно дали причината е личностен конфликт между тях или спор за пари.

Полицията във Виена вече е започнала разследване за изясняване на точния контекст и последователността на събитията. Въпреки неяснотите около престъплението, то вече предизвиква силен отзвук в обществото и австрийските медии.