Отгледах сестра си, а тя поръча да ме убият. Това са първите думи на Стойчо Ройдов, брат на Иванка Ройдова, която планира неговото и на целия му род убийство, заради наследство от 4,5 млн. долара. Той проговори ексклузивно пред bTV.

Мъжът обясни, че баща му е лишил роднините му от наследство и те сега се опитват да го обвинят, че не е съгласен да раздели наследството с тях. Той обясни, че парите ги няма при него и дори не знае за каква сума става въпрос.

"Аз съм получил мои пари, които са на моята сметка, те не са вкарани в общата наследствена сметка, а тази наследствена сметка не я знам колко е. Има една жена, която го гледаше, изкарал пълномощно на нея, тя да се разпорежда, обаче, явно че тя присвои всичко, а дело ще има ли, няма ли, не знам как е", каза Ройдов.

На въпроса ще има ли дело срещу болногледачката, той отвърна, че няма представа, че не знае езика, че трябва да се търсят защитници. Сестра му е отишла при една адвокатка, която й казала, че започват от 25 000 нагоре и после процент.

"Откъде да ги взема аз предварително да й ги дам, може да стигнем до 100 000. Ами аз като стигнем, ще взема ли нещо, не се знае...", коментира Ройдов.

В коментар на плановете на сестра си да убие рода си, мъжът каза: 

„Това е, жестокостта идва от там, от властността на човека и простотията. Аз съм я отгледал нея от шестмесечно бебе. Баща ми като избяга през 51-ва година, тя беше шестмесечно бебе,  другата беше на 2,5 години, аз бях на 5 години. Носил съм я на врата си, докато се ожени, аз съм я гледал. Обаче, жадни за пари са хората и това е".