Борислав Писачев, който причини тежката катастрофа край Пловдив, в която загинаха зам.-кметът на Кричим - Нурджан Ристемова и семейството й, напълно призна фактите и обстоятелствата около инцидента. 33-годишният мъж се призна за виновен по повдигнатото му обвинение за причиняване смъртта на четирима души в следствие на ПТП при употреба на наркотични вещества.

Това стана ясно по време на разпоредителното заседание, което бе второ по делото. Предходното бе отложено поради процесуални грешки, а именно срокът за получаване на препис от обвинителния акт, който не бе спазен.

Роднините на загиналото семейство отново пристигнаха в съдебната зала, като всичките шестима души от Кричим бяха конституирани като частни обвинители. Те обаче не са предявили паричен иск за причинените неимуществени вреди, а сълзи от очите на майката на загиналия Ерол Ристемов не спираха да текат по време на заседанието.

Днес адвокатът на Писачев – Николай Гунев поиска делото да се гледа при съкратена процедура. Клиентът му признава напълно вменените му обвинения. Гунев обаче поиска да бъдат допуснати до разпит двама свидетели, които да внесат яснота що за човек е Борислав. По този начин ще може да се определят характеристичните данни за подсъдимия и личностната му характеристика.

В заседанието стана ясно още, че Писачев не за първи път е „клиент” на прокуратурата. Той е бил съден преди години.

Съдия Хаджиев одобри искането на подсъдимия и защитника му. В края на месец юни ще бъдат призовани двама свидетели, а след техните показания Борислав Писачев ще чуе присъдата си.

Както TrafficNews.bg съобщи жестокият инцидент стана на Бъдни вечер 2017 година. В него загинаха зам.кметът на Кричим - Нурджан Ристемова и двете й деца - на 6 и на 15 години. Две седмици по-късно в пловдивска болница издъхна и съпругът й – Ерол.

Запис от камера показва: Камионът виновен за смъртта на зам.- кметицата на Кричим и децата йСъпругът на починалата Нурджан Ристемова продължава да е в критично състояние в болницата

Тогава шофираното от Ерол семейно БМВ се блъсна челно в бус, натоварен с дърва. Запис от камера показа, че бусът има вина за мелето. На лентата се виждало как товарното возило навлиза в платното, където се е движело БМВ-то. Ерол направил маневра наляво, тъй като вдясно била оградата на оризарната. В това време камионът се върнал в своята лента и последвал челният удар.

Във фаталния ден Нурджан Ристемова, двете й деца и съпругът й се връщали от покупки от Пловдив. Фаталният инцидент стана на разклона до село Йоаким Груево.

Коледните празненства в Кричим бяха отменени, а в града бе обявен ден на траур.

По време на разследването е установено, че по време на тежкия инцидент, Борислав Писачев е седнал зад волана под влиянието на кокаин и амфетамин.

Водачът, причинил смъртта на зам.-кмета на Кричим и семейството й, карал дрогиранМъжът се изправя пред Окръжен съд - Пловдив