Синът на шефа на НАП - Ивайло Найденов, който блъсна и уби пешеходка, а след това избяга, застава пред съда. Година и седем месеца след инцидента 22-годишният мъж ще отговаря пред Темида.

Случаят предизвика широк обществен отзвук.

Близки на жената, премазана от Найденов младши: Търсим свидетели, искаме справедливостСпоред внука на починалата жена, на Найденов младши не са извършени кръвни тестове

20-годишният Ивайло бе зад волана на мерцедеса, прегазил възрастна жена в пловдивския квартал "Тракия". Младият мъж избягал след инцидента, който се случи в 21 часа на 28 август. Пострадалата 77-годишна пенсионерка почина от раните, след като бе откарана в болницата.

След тежката катастрофа Найденов разказал, че не е видял жената, докато паркира.

Жена е била в изключително тежко състояние, със счупвания по цялото тяло и счупване на базата на черепа.

„Лекарите ни уведомиха, че баба ми не само е била блъсната, но и колата е минала през нея. Тазът й е бил смазан”, заяви преди близо 2 години внукът на починалата Люба - Ники Русев.

От думите му, а и от представената до медията ни експертиза, може да се отхвърли тиражираната от Найденов версия, че е блъснал жената, докато паркира.

В момента Найденов младши е на свобода. Спрямо него е взета мярка за неотклонение – парична гаранция в размер на 10 хиляди лева.

Близки на Найденов младши: Блъснал е жената, докато паркира на заден пред входа сиПочиналата не е пресичала на пешеходна пътека

С постановления на Окръжна прокуратура на Найденов младши е наложена забрана да напуска пределите на България и е отнето свидетелството му за управление на моторно превозно средство до приключване на наказателното производство.

Оказва се обаче, че зад гърба си , синът на данъчния шеф има 18 нарушения по Закона за движение по пътищата. Той става правоспособен водач през 2017 година, когато е на 18.

Днес Найденов ще се изправи за първи път пред Окръжен съд. Спрямо него е повдигнато обвинение, че при нарушаване правилата за движение е причинил смъртта на жена, след което е напуснал местопрестъплението.

Днес ще стане ясно, дали Найденов ще признае вина или ще бъдат разпитани всички свидетели и вещи лица.