Делото срещу близнаците Динкови от Цалапица стартира без в хода на досъдебното производство да е разпитан соченият за физически убиец Рангел Бизюрев. Това реши Пловдивският районен съд по време на поредното разпоредително заседание. Магистратите определиха процесът да стартира по общия ред с разпит на свидетели, за да може да се изчака Рангел да даде показания. Това се случи, въпреки че Динкови изразиха готовност да признаят вина, което е тяхно право.

Решението на съда предизвика мигновена реакция у защитника на близнаците и адвокат Светлана Званчева поиска отвод на съда от настоящото производство. Тя заяви, че съществува данни за предубеденост. Званчева посочи, че е на това мнение, защото без доказателства съдията е отменил разглеждането на делото по съкратената процедура, въпреки признаването на вината от страна на Динкови.

Съдът заяви, че не се чувства по никакъв начин предубеден и затова не прие искането на Званчева. Близнаците не пожелаха да дадат обяснения. След решението на съда последваха аплодисменти.

Така делото се отлага и насрочва за месец март, а близнаците остават в ареста.

По-рано днес жителите на Цалапица протестираха пред сградата на прокуратурата в Пловдив. Водещото им искане бе за справедливост и среща с Окръжния прокурор на Пловдив, която не беше осъществена. Протестиращите скандираха- “Защо Рангел е още в Дания, искаме делото в Районна прокуратура да бъде прекратено”. За тях най-важен е разпитът на Бизюрев. 

След това шествието се отправи към съда, като протестът продължи и там.