Лекари все още се борят за живота на 17-годишното момиче, което бе наръгано преди три вечери в Пловдив. Вчера й е била извършена тежка операция на белия дроб и сърцето, а в момента тя е в реанимация.

За това сигнализираха близките на тийнейджърката, които изключително притеснени за състоянието й.

Припомняме, че 17-годишна пловдивчанка бе наръгана с нож от мъж, който скочи от балкона в Столипиново преди две вечери. 33-годишният жител на етническия квартал извадил нож срещу момичето, след като между двамата избухнал скандал. 

Тийнейджърката живее в Център за настаняване от семеен тип. Двамата имали връзка от изнестно време. На 29 юни Иван Христов отишъл при нея. Двамата се скарали, в следствие на което той извадил нож и я наръгал в областта на корема. След това избягал от местопроизшествието и отишъл в дома на родителите си на улица "Сокол". По-късно същата вечер се хвърлил от осмия етаж и починал намясто. 

Според близки на Иван, момичето е виновно, за да се стигне до фаталния инцидент. Тя го е провокирала, след като е преспала с по-възрастен мъж.

Изневяра, сводник и проституция - причини за самоубийството на Иван в Пловдив17-годишната му приятелка не искала детето заради по-възрастни мъже

Не на такова мнение обаче са най – близките на пострадалата девойка. С репортер на TrafficNews се свърза вуйчото на момичето. Борислав е огорчен от всички коментари и действия на семейството и приятелите на Иван. Той представи коренно различна версия за отношенията на племенницата му и 33-годишния Христов.

„От близо месец те са разделени. Племенницата ми имаше нов приятел и това не е този Румен, който го представят и спрягат за сводник.Иван я тормозеше за това, звънеше й, плюеше новият й приятел. Казал й, че новото момче иска да я направи проститутка. Момичето не му обърна внимание и той полудя”, заяви Борислав. Вуйчото добави, че добре е познавал Иван. По думите му той е бил лабилен психически.

От една година е обещавал на тийнейджърката да наеме апартамент и двамата да заживеят заедно. За една седмица, двойката се принесли при майката на Иван, веднага след раждането на бебето.

„Той призна детето, но до там. Нито за бебето, нито за племенницата ми се грижеше. През тази седмица у майка му, не е дал една стотинка за храна или принадлежности. Живееше ден за ден”, добави вуйчото на момичето.

Оказва се, че това не е първата им раздяла. Преди време Иван и тийнейджърката отново прекратили отношения. Тогава момичето се сближило с друго момче. Дали от ревност или друг мотив, Христов започнал психо и физическа атака към момичето.

„Направи фалшив профил с нейните имена и снимки. Публикуваше мръсотии и грозни реплики. Унижаваше я във Фейсбук групи, нападаше я и я злепоставяше. Дори дръзна да я заплаши, че ако не се съберат ще съжалява. Налита й е на бой дори”, продължава разказа си Борислав.

Вуйчото заяви, че познава третото лице, замесено в случая – Румен. Иван бил съобщил на Борислав, че Румен е сводник и иска да вербува 17-годишната за проститутка.

„Аз се вързах на думите му. Имаше разправия, но се оказа, че нещата не са съвсем така. Познавам Румен и жена му. Те нямат деца и помагат с каквото могат на настанените в центъра деца. Помагал е на племенницата ми също. Оказва се, че Иван обвинява всички хора около момичето, че са педофили, сводници и наркомани. Така и с едно от гаджетата й”, каза още Борислав.

Последното твърдение е заявено и от мъж, който се представя за бивш на 17-годишната.

„ Иван винаги казваше, че всеки приятел на момичето иска да я прави проститутка. Преди няколко години имах връзка с нея и той й каза също за мен. Починалият не е светец, както го изкарват”, написа Берсен Петров.

Всички близки и роднини на пострадалата са обединени около случая и се молят тя да се оправи.

„Вярваме, че всичко ще се оправи и тя отново ще е на крака. Ножът е минал на милиметри от сърцето й и цяло чудо е, че е жива. Вярваме в нея. Що се отнася до Иван – той не е жертва, нито светец. Все пак той наръга 17-годишно момиче, майка на детето му”, завърши вуйчото на момичето – Борислав.