Трети човек е бил замесен в кървавата драма в Център за настаняване от семеен тип в Пловдив.

Припомняме, че 17-годишна пловдивчанка бе наръгана с нож от мъжа, който скочи от балкона в Столипиново преди две вечери. 33-годишният жител на етническия квартал извадил нож срещу момичето, след като между двамата избухнал скандал. 

Тийнейджърката живее в Център за настаняване от семеен тип. Двамата имали връзка от изнестно време. На 29 юни мъжът отишъл при нея. Двамата се скарали, в следствие на което той извадил нож и я наръгал в областта на корема. След това избягал от местопроизшествието и отишъл в дома на родителите си на улица "Сокол". По-късно същата вечер се хвърлил от осмия етаж и починал намясто. 

Самоубиецът от Столипиново скочил през терасата, след като наръгал 7 пъти 17-годишната си приятелкаСкандал между двамата се оказал повод за трагедията

С редакцията на ТrafficNews се свърза Сергей Димитров, който е контактувал с 33-годишния Иван ден преди да се самоубие. Димитров се представя като доброволец в организация за подпомагане на хора в неравностойно положение. Самият той е посещавал дома, за да подпомага настанените там и е запознат с връзката между момичето и Иван.

„Иван действително е прескачал оградата, за да се среща със 17-годишната. Те имат дете и поддържат взаимоотношения. В същото време в двора е бил мъж на име Румен, който е контактувал с момичето. Въпросният Румен често посещава девойките, зарибява ги и се опитва да ги вербува за проститутки. Така и вечерта на инцидента – Иван е заварил Румен при половинката си и е избухнал скандалът”, разказва Сергей. Той добави, че причината Иван да наръга 17-годишната е именно спор около отношенията й с Румен.

Последният пост на 33-годишния Иван е красноречив. На 26 юни той е публикувал на стената си текста: „Втора цигулка не свиря! Или съм ти #Всичкоо,Или #Нищоо!”, като според запознати става дума за отношенията на Иван с наръганото момиче.

Сергей Димитров изпрати и последния си разговор с Иван, в който 33-годишният мъж се оплаква от тормоз над приятелката му от Румен. Последният е действал и чрез сестра му – Гергана. Двамата са уговаряли 17-годишната да започне най-древната професия.

Жители на Столипиново се свързаха с нас, за да разкажат, че Иван е бил изключително притеснен през последните дни. Той не е употребявал наркотици. Дерзанията му били отново заради гаджето му и факта, че може да бъде вербувана като жрица на любовта.

Днес профилът на Иван бе залят от съболезнования и послания от приятелите му. Коментарите обаче са и нападателни срещу приятелката му, като близките на Иван я обвиняват, че тя е виновна за случилото се.

„Ванката беше трудолюбив, беше приятел. Възпитан, мислещ и винаги усмихнат. Обичаше много детенцето си и не искаше да се откаже от него. Малката обаче го лиши от това щастие”, разказа пред наш репортер най-добрият приятел на Иван – Венци.

Мъжът разказа как 33-годишният и 17-годишното момиче са се запознали.

„Тя беше на 15 години. Преследваше Иван, а той я гонеше. Все пак беше дете. Тя бягаше от дома, за да го види. Спеше пред вратата му, искаше го, молеше му се. След седмици преследване, Иван преспа с нея няколко пъти. Момичето забременя, роди се момченце, но вместо да го задържи, тя се отказа от детето. Причината бе една жена – Гергана. Напълни й главата с глупости, колко е добре да се прави секс за пари”, разказва Венци. По думите му, Иван е бил влюбен в девойката и не можел да преживее факта, че момичето може да се превърне в проститутка.

„Иван полудя преди два или три дни. Получи информация, че любимата му е преспала с Румен и че ще бъде пускана на улицата. В деня на инцидента той се е обадил на наша приятелка, казвайки й, че не издържа и ще направи беля. След това разбрахме за инцидента. Това момиче постигна каквото искаше”, допълни Венци.

Иван е живеел в етническия квартал. От дете е работил и се е опитвал да стъпи на краката си. Последно той е бил служител в автомивка.