Кметицата на врачанското с. Габаре Елена Игнатова пострада и излезe в болнични след скандал заради нерегламентирано сметище в циганската махала.

Върху нея се нахвърлила 20-годишната Цветислава Динчева и издрала цялото й лице преди присъствалите на разправата да успеят да се намесят.

Във вторник по обед служители на общината в Бяла Слатина и кметицата започнали да слагат табели покрай селската река, забраняващи изхвърлянето на боклуци. Мярката се наложила след като района се превърнал в огромно сметище, което затруднявало планираното пролетно почистване на речното корито.

Недоволните цигани обаче решили, че това е посегателство срещу правата им и изтръгнали поставените в махалата табели. После част от тях тръгнали да се саморазправят с общинарите и кметицата, след като забранителните табели отново били върнати по местата им, пише вестник "24 часа".

От полицията не съобщават дали агресивната циганка е задържана, уточнява се само, че тя е била разпитана заедно с други участници в разправията с кметицата. По случая пък е образувано досъдебно производство.

След нападението срещу нея на Игнатова е била оказана медицинска помощ в белослатинската болница. Оттам съобщиха, че по лицето на жената е имало доста сериозни рани, но няма опасност за живота й , затова е пусната за домашно лечение. Пострадалата пък каза вчера, че ще си търси правата по съдебен път.

TrafficNews.bg