Проверяващи влязоха в затвора на Смолян. Администрацията на ТПО-то ще бъде разследвана за допускане на сватба зад решетките между двама лишени от свобода, научи TrafficNews.bg. Преди няколко дни информация за случилото се е достигнала до управата на затвора в Пловдив, на чието подчинение е общежитието. От там са изпратили сигнал до Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" , от където е назначена инспекция, тъй като има данни по време на „церемонията” са присъствали служители на администрацията.

Служителите, допуснали гей сватбата, може да бъдат наказани, ако се докаже тяхното присъствие и знание за случващото се.

Припомняме, че лишени от свобода успешно са внесли в пределите на смолянския затвор булчинска рокля. Тя била предназначена за гей-сватба в затвора. Еднополовите бракове поне засега не са разрешени от българското законодателство, но двойката била твърдо решена да узакони връзката си.

Гей сватба в затвора в Смолян! Затворник в булчинска рокля каза "да" на любимия сиРазпоредена е проверка от началника на Пловдивския затвор

 Двамата дори се свързали с местен свещеник, но той категорично отказал да им даде благословията си. Затова прибегнали към "услугите" на друг затворник. "Церемонията" била проведена на 4 март  в барчето на общежитието, където облечената в бяло "булка" казала "да" на любимия си.

След това както традицията повелява , тържеството продължило с ядене, алкохол, песни и танци, като в случая "гостите" наблегнали на кючеците, тъй като младоженците са роми.