Страхът и шокът, за съжаление, няма да изчезнат цял живот. Това заяви в ефира на бТВ бизнесменът Тони Златков, чийто син – 25-годишният Адриан, беше отвлечен в края на август и освободен след плащането на откуп. Мъжът разказа, че е събирал парите няколко дни, а след това ги е хвърлил в чанта през мост, както му наредили похитителите.

Комуникацията с тях протичала с „възпитани“ есемеси, без заплахи за здравето на жертвата. За много неща Златков не пожела да навлиза в детайли, тъй като те са „неправилна и опасна зона, която не би трябвало да коментирам“.

Късно вечерта след отвличането пък бил поканен от Бойко Борисов в дома му, за да го запознае със случая.

Златков обясни, че в дома на премиера видял сформиран много сериозен щаб от бивши полицаи. Златков даде да се разбере, че това бил щаб, различен от щабовете, формирани в МВР по случая.

Златков смята себе си за един от средните хора в държавата и никога не се е движил с охрана. Досега. „Възстановяваме се постепенно след огромния шок. Всичко е добре, тъй като приключи. И Адриан постепенно се възстановява“, каза мъжът. Засега семейството не вижда нужда младият мъж да получава специални грижи или да разговаря с психолози, но „бъдещето ще покаже“.

Когато се прибрал, Адриан „бил много дезориентиран и страшно стресиран". "То е естествено – няма човек, който да понесе такова нещо спокойно“, каза бащата.

„Адриан е добър, нормален млад човек, който е тръгнал по своя път за развитие в кариерата. Той е изключително силен и уравновесен, но никога не е изпадал в каквато и да е критична или стресова ситуация, така че не знаехме как ще реагира и ще понесе всичко това“, добави той. Златков не можа да разкаже много за дните, в които Адриан е бил в плен, защото все още гледат да не го връщат към това изживяване. По думите му обаче, докато бил в плен Адриан, постоянно мислел какво ще се случи, как ще протекат нещата.