Веселин Ампов, който остава един от най-добрите автокрадци в Пловдив, влиза за пореден път в затвора, заради дрога. Този път рецидивистът е заловен с малко количество амфетамин- 1,50 грама, което е било притежавано с цел разпространение. 

При проведеното разпоредително заседание в петък, Ампов признава  вината си и декларира, че се отказва от разглеждане на делото срещу него по общия ред, като сключва споразумение с прокуратурата и прие да търпи наказание от 1 година лишаване от свобода, като споразумението бе одобрено от Пловдивския окръжен съд. Въпреки малкото количество наркотични вещества,  Ампов получи по-тежка присъда, заради дебелото си криминално досие.  

Наложената мярката за неотклонение на обвиняемия е „домашен арест”, а заради влошеното здравословно състояние на Автокрадец № 1, тя не беше изменена в по-тежка такава до влизане на присъдата в сила. 

Това не е първото такова обвинение за Ампов. През 2019 той бе арестуван, след като в таксито, което управлява са намерени наркотици. Според слухове, дрогата била предназначена за лишени от свобода, които въртели търговия. Дилърите зад решетките продавали, а парите от дрогата били давани на Ампов от роднините на затворниците.

Автокрадец № 1 Ампов се прочу през 90-те, когато за секунди е можел да отключи кола и да я отмъкне. До 2000 година, когато за последен път го прибират зад решетките за задигнато возило. Получавал по 5-6 хил. лв. възнаграждение като крадял по поръчка.

След дълъг престой в затвора, Ампов излиза на свобода и установява, че вече, за да откраднеш скъп автомобил трябва да разполагаш със специална техника.

След като прекъсва кариерата си на автокрадец, Ампов започва да се занимава с по-дребни престъпления. Бе задържан за кражба на куфар с дрехи на убита жена, а преди пет години влезе зад решетките заради притежание на 5 грама марихуана.  През 2017 Веселин отново попада в ареста, когато бе заловен да шофира такси с фалшиви табели.

Той е прекарал толкова време зад решетките, че сред съкилийниците му се появява прякорът – Адвоката.