Процесът срещу Сергей Харутюнян, който бе арестуван за стрелба по пловдивчанина Атанас Карастойков, продължава в Окръжен съд – Пловдив. Срещу него са повдигнати две обвинения – опит за убийство и държане на пистолет и боеприпаси без разрешение.Срещу Харутюнян има и трето обвинение – увреждане на чужда вещ - автомобил. Става дума за джипът, който бе пробит от куршумите.

В днешното заседание бяха приети три експертизи – видео-техническа, химична и съдебно- медицинска. Последната е направена на Сергей Харутюнян при задържането му.

Вещото лице – д-р Црънчев е констатирал, че арменецът е с три контузии по тялото. Две охлузвания на краката, в областта на коленете и една на дясната ръка. Според вещото лице, охлузването на дланта може да бъде причинено от оръжие, но д-р Црънчев не отхвърли вероятността, травмата да е от друг тъпоръбест предмет.

„Нямал съм рана на ръката. Това е една малка точка. Не давам съгласие да се приема експертизата”, заяви Сергей Харутюнян в съдебна зала. Въпреки несъгласието му, магистратите приеха експертизата.

Двама свидетели по делото отново не се появиха в съдебна зала. Техните разпити в досъдебното производство бяха приети и приложени в кориците на делото.

Процесът продължава и в следобедните часове. Това ще бъде направен опит за видео-конферентен разговор със свидетел, който се намира в Армения. Към момента обаче няма официални данни от посолството на Армения, дали тази връзка ще се осъществи.

Все още не е изготвена и още една комплексна експертиза, за да се премине към финализиране на процеса срещу Сергей Харутюнян.

Арменецът Сергей искал главата на простреляния портиер и 30 бона рушветЖертвата познал стрелеца по патешката му походка

Снимка:Архив