Срещу 5000 гаранция бившият директор на свиленградската митница Тодор Караиванов излезе от ареста. Преди минути Пловдивският апелативен съд смени мярката му за неотклонение. Свиленградският митничар е обвинен във взимане на подкуп на обща стойност 2773 лева.

Караиванов държа истинска реч пред съда. "Чувствам се мъртъв, но за жалост съм жив. По-добре да съм мъртъв , отколкото омаскарен" , каза Караиванов и  заяви, че е жертва на хората, които въртят контрабандни канали в Свиленград.

Митническият шеф заяви, че човек с неговата биография не заслужава да лежи заедно с изнасилвачи, наркодилъри и контрабандисти. Каза, че в съседните килии вижда хора, които са зад решетките благодарение на неговата работа. 

Обвиненият в корупция вкара и друг личен момент в плеодоарията си. Той каза, че арестът му се отразява негативно върху творческото развитието на сина му, който е музикант. "Едно талантливо дете няма да може да представи България пред света" заяви той и каза, че синът му няма да може да замине на голям конкурс в чужбина.Прокурорът настоя мярката за неотклонение да остане най- тежката, за да не повлияе Караиванов върху свидетелите, но съдът реши , че гаранцията е достатъчна.

TrafficNews.bg