Разследване на сериозни ДДС измами е причина за специализираната полицейска акция в Бургас, станала преди обед. Първият арестуван се казва Асен Петров, който е заподозрян като участник в организирана група. Той е около 40-годишен, бивш спецполицай от Специализираното поделение за борба с масовите безредици (БМБ).

Преди години обаче се оттегля от системата и започва работа като личен бодигард на различни хора от бизнеса в града. По-късно създава своя фирма „Агро Инс“. Подозренията са, че именно чрез нея се осъществява източването на ДДС. Дали обаче наистина е така - тепърва трябва да се произнесат разследващите. Проверка в Търговския регистър обаче показва, че фирмата се води на Светлана Славова, която не е изключено да е подставено лице, съобщава "Флагман".

Рано тази сутрин близо 10 униформени и цивилни полицаи нахлуха в дома на бившия си колега в бл. 4 в бургаския жк „Възраждане”. Ченгетата стояха там час и половина, като са претърсили всякакви документи, компютри и телефони в жилището. Служителите на реда изведоха Асен Петров, като го накараха да се качи в личния си джип „Нисан” и при него се качиха двама цивилни полицаи.

„Ще бъдат претърсени и други адреси, където лицето има приятели и роднини, както и офисът на фирмата му“, каза източник от разследването. Асен Петров живее в апартамента във вход "Б" на бл. 4 в жк "Възраждане" със съпругата си и двете им деца. Неговите съседи обаче нямат представа какво работи Петров.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg