Фен на пловдивския футболен отбор Локомотив бе арестуван в Столипиново. Той е буйствал и псувал органите на реда след забележка. Екшънът се разиграл по време на празненствата в квартала, по случай спечелването на Купата на България.

След последния съдийски сигнал в квартала започнала еуфория около победата, кънтяла музика, а спиртни напитки са се леели. Пред една от къщите в центъра на махалата, фенове на „черно-белите” извадили тонколони и надули музиката до дупка. Викове, крясъци и скандирания са били фон на песните. 

Съседи обаче са повикали полиция, тъй като шумът бил нетърпим. Органите на реда били посрещнати от вече пияните мъже с ругатни. Стопанинът на къщата, където се вихрил купонът, отказал да намали музиката, както и да представи документи за самоличност. Вместо това отправил няколко нелицеприятни псувни към униформените и ги заплашил, че „ще ви изгоня от работа”.

Последвал арест. Жителят на Столипиново не спирал да буйства и се наложило поставяне на белезници. Същият бил откаран в ареста, където пренощувал.

На следващия ден, вместо да се включи към празничното шествие на "черно-белите", запалянкото се изправил пред Районен съд – Пловдив. В заседанието станало ясно, че пловдивчанинът е бил и друг път „клиент” на полицията. Преди време той е бил хванат да шофира под влиянието на алкохол. Той седнал зад волана с 1,2 промила алкохол в кръвта. Второто провинение е било за хулиганство.

Поради лошите му характеристики и дръзкото му поведение, магистратите го наказаха с най-тежката санкция – „задържане в структурно звено на МВР”. Фенът на Локомотив ще прекара 72 часа зад решетките.

Решението подлежи на обжалване.