Кола се озова разбита в пловдивския квартал Изгрев. За посегателството сигнализира до редакцията ни потърпевшият, който за късмет се е разминал единствено с изпотрошено стъкло.

От возилото му не е липсвало нищо. Апашката проява е станала на улица "Пламък", непосредствено сградата на Шесто районно преди няколко дни.

Това е третият случай на разбита кола в района. По-рано на улица "Кемера" бяха разбити и обрани по едно и също време две коли – Рено и Мерцедес. По идентичен начин – чрез взломяване на странично стъкло, от колите били задигнати музикални устройства, а от втората и навигационна система. 

Удар на автоджамбазите в Пловдив! Разбиха и обраха две коли край СтолипиновоИ двете посегателства са извършени по идентичен начин

След това трета кола е била атакувана от апашите. Фолксваген е осъмнал с разбито странично стъкло. Добрата новина е, че от превозното средство не е задигнато нищо. Документите и радио уредбата са били непокътнати. По думите на потърпевшия пловдивчанин посегателството е станало вечерта в сряда.

"Тръгвах за втора смяна снощи и заварих колата ми разбита. Крадците са разбили малкия прозорец и са се опитали от него да отключат колата. Тъй като моята може да се отвори само с дистанционно, опитът им е бил неуспешен. Цял ден ще загубя по сервизи, а и пари за ремонт, тъй като нямам каско", сподели пловдивчанинът.

Оказва се, че това не е първото посегателство върху негов автомобил. Преди няколко месеца на улица "Пламък" превозното му средство отново е било разбито, но тогава от него са били задигнато вещи.

"Според мен това са едни и същи хора, навярно наркоманчета. Удрят с камък прозореца, крадат каквото видят и бягат. После потъват в махалата и няма намиране", допълни читателят ни. Той е успял да снима и разбития преди дни Мерцедес, който все още е със счупен прозорец и отворена жабка.