Ахмед Муса и поддръжниците му ще обжалват присъдите си

Според виновниците присъдите са прекалено сурови

Пазарджик 12.12.2019 12:02 975 0
Ахмед Муса и поддръжниците му ще обжалват присъдите си

Ахмед Муса и още 13 души, които получиха тежки присъди за проповядване на радикален ислям в Пазарджик, ще обжалват решението на съда, съобщи bTV.

Преди два дни Муса беше осъден на 7 години и половина затвор. Неговите сподвижници получиха между една и три години, а условна присъда получи единствената жена в групата - Александрина Ангелова.

7,5 г. затвор за имама Ахмед Муса, още 12 отиват зад решеткитеЕдинствената жена сред задържаните проповедници се отърва с условна присъда

Престъпленията са извършени в периода 2013-2014 година. При специализирана акция на ДАНС бяха извършени арестите на част от осъдените. Това е третият съдебен процес срещу Муса, а делото продължи 3 години.

Муса и другите участници проповядвали религиозна омраза и нетърпимост, както и призовавали към война в джамията "Абу Бекир" в Пазарджик.

Част от осъдените и техните сподвижници отказаха да коментират присъдите. Те обвиниха медиите, че ги демонизират и са получили присъдите заради грешен публичен образ.

Според виновниците присъдите са прекалено сурови. Освен това смятат, че не са извършили престъпление, тъй като са споделяли публикации онлайн.

По време на делото е направена експертиза на черен флаг, който се смята, че принадлежи на терористичната организация "Ислямска Държава".

Имамите от Пазарджик получиха своите наказания от съдаЗащитниците на осъдените ще обжалват присъдите

Акценти

Изпрати новина