Внезапно изскочило на пътя дете е блъснато в събота сутринат от лек автомобил в Стамболийски. 38-годишен жител на града, се движил с несъобразена скорост и ударил 5-годишно момченце на пътното платно. Детето е настанено в болница с охлузни рани по главата и тялото, без опасност за живота.

Неправоспособен водач блъсна жена и дете на ул. “Ландос” в Пловдив. 40-годишна пловдивчанка и 3-годишно момиченце са ударени 36-годишен шофьор, при обратен завой с лек автомобил “Рено”. Пострадалите са прегледани на място от екип на спешна помощ и освободени за домашно лечение. Служители на сектор “Пътна полиция” установили, че мъжът е с отнета шофьорска книжка.

Две момчета пострадаха и при пътен инцидент между мотопод и лек автомобил в в Асеновград. Мотопед се блъснал лек автомобил. В болница са откарани двама тийнейджъри, които се придвижвали с мотопеда. 17-годишният водач е оставен за наблюдение без опасност за живота, взета му е кръвна проба. Спътникът му, на 15 години, е освободен за домашно лечение.

Служители от сектор “Пътна полиция” изясняват обстоятелствата около пътен инцидент с ранен пешеходец в Пловдив. Сигналът е получен около 21.40 часа, чрез тел. 112. 67-годишен пловдивчанин бил блъснат от лек автомобил докато пресичал Кукленско шосе. Мъжът е настанен в болница за наблюдение.

Шофьорите при тези инциденти не са употробили алкохол.

27-годишен моторист пострада при катастрофа, предизвикана от пиян шофьор в на Коматевско шосе. Блъснат е рано сутринта от шофьор на “Лада” навлязъл в насрещно движение. Неправоспособният моторист е в болница за наблюдение. Шофьорът на колата е бил с 1,08 промила алкохол в кръвта и е задържан. По случая е образувано бързо производство в сектор “Пътна полиция”.

TrafficNews.bg