48-годишният Хайрети Юмер, който бе убит в Асеновград, е починал в следствие на задушаване. Това стана ясно след прочитане и приемане на съдебномедицинската експертиза, назначена по случая. Според експертите, кръвта на жертвата се е стичала по дихателните му пътища, а освен това е получил задушаване и в следствие на душене с ръка или крак и скачане върху гърдите.

Припомняме, че делото срещу  Исмаил Асан/15/ и Митко Асенов/17/, подсъдими за убийството на 48-годишния мъж в Асеновград, продължава в Окръжен съд. Днес бяха призовани останалите свидетели в процеса, както и вещите лица.

Непълнолетните убийци от Асеновград разказаха подробности за убийствотоМладежите били много пияни във фаталната нощ

„Не може да се каже колко точно удара са били нанесени, но със сигурност са над 10 в областта на главата и още толкова в гърдите. Определено жертвата е била в съзнание, мъчела се е . Получавал е гърчове заради намаления приток на въздух, имал е хрипове, давел се е и това е било видно, т.е. убиецът е виждал това. Алкохолът в кръвта на починалия не е оказал влияние, дори имаме сведения, че последния е молел да го оставят на мира”, казаха пред съда експертите от Съдебна медицина.

По време на заседанието бяха приети още пет експертизи по делото. От комплексната съдебно психиатрична и психологична стана ясно, че алкохолът в кръвта на Исмаил, не е оказало влияние при убийството.

„Той е бил в нормално алкохолно опиянение. Не е имало провокация от страна на жертвата, което може да се приеме, че липсва афект”, заявиха експертите.

Делото обаче бе отложено. Призовани за днес бяха три лица, които са били с  Исмаил   и Митко в парка, непосредствено преди убийството. На предходното заседание, Асенов разказа, че са пиели и играли карти с Жулиета, Шабан и Смаил. Жената и Исмаил се скарали, след което последния бил набит от придружителите на Жулиета.

Жената и един от свидетелите - Шабан пристигнаха в съдебна зала. Оказа се обаче, че двамата не могат да бъдат разпитани. Жулиета пристигна без лична карта, а само с удостоверение за самоличност от МВР. 27-годишната жена никога не е имала документи и заради заседанието днес е подала молба за издаване на такива. По същия начин и Шабан. Освен това, жената заяви, че не разбира български език и не може да говори. Затова ще бъде разпитана в присъствието на преводач от турски.

Поради това и делото бе отложено за края на март. Тогава ще бъдат разпитани останалите свидетели, сред които Жулиета и Шабан, а след това може да се премине към фаза на пледоария.