50-годишният Ивайло е бил прострелян от упор 4 пъти. Спусъкът натиснала приятелката му Бериван. Това съобщи на извънреден брифинг зам.-окръжен прокурор на Пловдив Анна Викова.

С изстрелите 23-годишната жена е успяла да засегне магистрални кръвоносни съдове, като именнот това е причинило фаталния край. 

Както TrafficNews съобщи, Бериван била в дома на Ивайло, където двамата започнали да пият концентриран алкохол още от обяд. С настъпването на нощта обаче между мъжа и жената избухнал скандал.

По изнесени от прокуратурата данни дамата е отнела живота му с 4 изстрела – с газов пистолет. Оръжието е притежание на жертвата и е иззето като веществено доказателство по делото. Пистолетът е имал фабрично обезопасена цев с муфа. Спусъкът обаче е бил натиснат от прекалено близко разстояние, като според разследващите именно дистанцията е причина за смъртта на 50-годишния мъж.

Бериван е задържана за срок от 72 часа и на нея е повдигнато обвинение по чл. 115 по НК - за умишлено убийство.

Експертизи все още се извършват – химическа, балистична и медицинска, допълниха от прокуратурата.

„Газовите оръжия не са безопасни. От достатъчно близко разстояние те може да предизвикат смъртоносни инциденти“, напомни  директорът на ОД на МВР-Пловдив Васил Костадинов.

Прокуратурата разследва убийството в Тракия,  може да удължат ареста на 23-годишната жена

Както медията ни съобщи, в нощта на 6 януари около 18,50 часа е бил подаден сигнал на тел. 112 за възникнал инцидент в апартамент – боксониера в Тракия. На място са пристигнали полицейски и лекарски екипи, които установили, че в жилището лежи безжизненото тяло на 50-годишен мъж. Под надзора на Окръжна прокуратура-Пловдив са започнали незабавни действия по разследването.

В нощта на инцидента съседи на Ивайло разказаха пред TrafficNews.bg, че чули изстрели, малко след което младата жена побягнала по стълбището. Те споделиха, че момичето е било в шок. Пред тях обаче Бериван разказала друга версия - че приятелят ѝ се напил и изкарал газовия си пистолет. Започнал да стреля, а тя се опитала да вземе оръжието. При борбата пистолетът гръмнал, улучвайки фатално 50-годишния мъж.  

Убийство в Тракия! Мъж е застрелян, арестуваха приятелката муПолиция разпитва съседите на жертвата