30-годишен мъж е с опасност за живота след катастрофата на ЖП линията между Пловдив и Асеновград. Тримата пострадали, пътували в пометения от влака автомобил, са настанени в УМБАЛ „Свети Георги“.

30-годишният пътник е в изключително тежко състояние със сериозна черепно-мозъчна травма, гръдна и лицева травми и нараняване на единия крак. Той е приет в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ) на УМБАЛ "Свети Георги". Другите двама пострадали са мъже на 32 и 25 години, приети в дежурната за деня хирургия. 32-годишният пациент е с гръдно-коремна травма, фрактура на десния крак и травма на главата, а 25-годишният - с гръдно-коремна травма, разкъсно-контузни рани на главата и единия крак, фрактура на шиен прешлен и луксация на ляво рамо.

Както TrafficNews.bg съобщи, инцидентът стана тази сутрин в 7 часа. По първоначална информация кантонерът на прелеза не е спуснал бариерата. Последвал тест с дрегер отчете 1,8 промила алкохол в кръвта на мъжа. Той е задържан за 24 часа.

По линия Асеновград-Пловдив на ден преминават около 20 пътнически влака, а прелезите по трасето са едни от най-натоварените от преминаващи превозни средства.

Арестуваха за 24 часа пияния кантонер, обвинен е за тежката катастрофа край АсеновградМъжът не е пуснал бариерата на прелеза, въпреки приближаващия влак

Трима са в болница след катастрофата между влак и кола край АсеновградКантонерът на бариерата е бил пиян, задържан е