Млад мъж е в ареста в Пловдив за притежание на наркотици. Към 19 часа във вторник, в района на Централна гара полицаи заловили 22-годишен първомаец с две пакетчета марихуана. Допълнителна справка показала, че извършителят е с криминална регистрация и осъждан.

Отведен е за едно денонощие в ареста, по случая е образувано бързо производство. След доклад на материалите в прокуратурата мярката за задържане на младежа била удължена до 72 часа. 

 Същия ден в районното управление в Асеновград  попаднал 17-годишен местен жител, който по време на полицейска проверка направил опит да се освободи от топче със суха зелена листна маса, реагирала на марихуана. Други две подобни разфасовки от наркотика били открити при предприетото претърсване в жилището на тийнейджъра.

Междувременно дрогиран водач бе заловен вчера по обяд в града под тепетата. Около 11.10 часа, на ул. „Васил Левски“ патрул спрял джип  „БМВ“, управляван от 25-годишен мъж от Варна. Последвал тест с  апарат за употреба на наркотици, който дал положителен резултат. Спрямо шофьора е взета 24-часова мярка за неотклонение, образувано е бързо производство.