13 години затвор бе присъдата, дадена от Окръжен съд Стара Загора на Владимир Василев, подсъдим за убийството на Станимир Иванов -Стамбето. На 24 март 2021 година Станимир Иванов, който е с дебело криминално досие, бе  убит с два куршума в главата. Трагедията се е разиграла в центъра на града, на ул. "Цар Симеон Велики" 142. Стамбето имал среща с братята Владимир и Милен Младенови Василеви, с които имал общ бизнес от няколко години. Той се занимавал с текущата дейност в петте заложни къщи на братята. Влязъл минути преди 17 часа, заедно с управителката на къщите - Десислава, с която живеели на семейни начала. Младенови изпратили Десислава да вземе някакви документи от един от офисите и тримата останали сами в сградата. Малко по-късно на 112 е получен сигнал за убит мъж на въпросния адрес. Когато полицаите отишли на място, Владимир  предал оръжието си и заявил, че той е застрелял Иванов след скандал. Двамата братя са имали разрешителни за късоцевно огнестрелно оръжие. Заради дебелото си криминално досие, Иванов не е имал право да носи огнестрелно оръжие и такова не е открито у него. Според окръжния прокурор на Стара Загора Димо Атанасов убитият е имал в себе си нож, който обаче не е използвал.

Записи от охранителните камери в момента на убийството обаче няма. Според показанията на шофьора на началника самият той ги е изключил по нареждане на Владимир същия ден, около 17. 00 ч.  

Познати на извършителя  и жертвата са категорични, че в случая няма как да става дума за самозащита. Владимир не за първи път проявявал публично агресия.

Обвинението, внесено от прокуратурата в Стара Загора бе по чл. 116 за предумишлено убийство. 

По делото бяха направени няколко психиатрични експертизи, като заключенията на експертите бяха, че Василев не е действал в състояние на афект. В деня на произнасяне на присъдата обаче съдебния състав призна Василев за невинен по чл. 116 и за виновен по чл. 115 - т.е за непредумишлено убийство. 

Какво е променило мнението им по време на съдебното дирене,вероятно ще стане ясно, след като излязат мотивите към присъдата. 

Близките на Станимир Иванов са потресени от резкия обрат на делото, тъй като са категорични, че Владимир е извикал Стамбето в офиса си с цел да го убие. Те ще обжалват на по-горна инстанция.