Изобретателят Илон Мъск обещава след няколко години да пътуваме за половин час до Лос Анджелис и Дубай за не повече от стотина долара. Докато чакаме обаче това да се случи, разчитаме на малко по-бавния, но също така евтин самолетен транспорт. Откакто на пазара се появиха нискотарифните компании разстоянията  вече нямат значение! Не и когато цените на самолетните билети към Западна Европа вече са колкото вечеря за двама в ресторант. През последната година low cost компаниите се състезават да предложат билети на безценица за дестинации като Берлин, Рим, Будапеща и Брюксел. За по-малко от 50 евро може да отскочите до някой от тези градове, да хапнете и да се върнете! Трябва само да спестите от две вечери в родните ресторанти и хоп вече пазарувате в Милано.  А  ако хванете и намаленията може да се върнете и на плюс.

Имайки предвид надценките в моловете у нас, купувайки си два чифта дънки и един пуловер от чужбина сте си избили екскурзията само с разликата. Въпреки че, всичко това звучи много добре все пак пътуването на „далавера” крие и някои рискове. Често рекламите ни примамват с ниски цени на билетите, но в тях не са включени летищните такси, които излизат колкото  пътуването. В други случаи пък кацаме на нискотарифни летища, които са доста далеч от крайната точка и е необходимо да  пътуваме с автобуси и таксита, за които плащаме солено.

В някои случаи сме примамени от ниската цена на еднопосочния билет, но плащаме тройно за връщане. Разровете се повече и за място за нощувка, тъй като в много случаи може да си намерите апартамент или стая под наем, който да ви излезе два пъти по-евтино от нормален хотел.

Ето и 10 дестинации в Европа, които ще ви излязат само на 50 евро и то в двете посоки!

Започваме със столицата на модата – Милано! Няма жена,която да не си мечтае да си напазарува от италианския град и да пийне кафе в някоя роматична улица. Е, вече е възможно само за 26 евро! В сърцето на града е и огромната катедрала в неоготически стил – „Дуомо“, както и известната опера „Ла Скала”!

До столицата на Белгия - Брюксел пък може да отидете дори за по-малко пари. Самолетните компании предлагат билети за 20 евро. Отивате, хапвате една белгийска вафла, снимате се с европейския парламент и се връщате. Заслужава си, нали?

А ако искате да чуете Биг Бен трябва да си отделите само 16 евро! Ако решите да пътувате до Лондон към днешна дата трябва да се задоволите само с посещение на Бъкингамския дворец, тъй като Биг Бен е в ремонт.

Снимката пък с Бранденбургската врата или Райхстагът ще ви излезе само 10 евро. Разходка в Берлин и вурстче за по-малко от 50 евро!

Посещение в столицата на Гърция ще ви излезе 20 евро! Потопете се в античната култура и гръцките таверни! Време е за Атина!

Разходка по Дунав и красивата словашка столица Братислава? Възможно е само за 20 евро. От там пък сте съвсем близо до Виена, до където все още няма евтини полети и може да съвместите двете дестинации на достъпна цена.

Всички пътища водят до Рим! А сега пътуването може да струва 20 евро… само внимавайте да не прекалите с пицата и сладоледа!

Една от най-предпочитаните дестинации в Холандия пък ще ви излезе също 20 евро! Айндховен е второто по-големина летище в страната и е много близо до Амстердам.

Кьолнската катедрала също заслужава да бъде видяна. Полетът до немския град също излиза 20 евро!

Не на последно място е и унгарската столица Будапеща! Пътуването ще ви струва около 26 евро

Единственото, което трябва да направите е, да си резервирате навреме полет. Приятно пътуване!