Ние много спорехме с него за работата и за живота. Иван какъвто аз го помня беше много достолепен много достоен. Много умен мъж, умееше да нарязва и да кълца. Последният път когато говорихме той каза: С теб съм приятелче, знаеш че винаги ще съм с теб. Това каза пред БНТ актьорът Христо Мутафчиев за дългогодишния си приятел Иван Ласкин, който почина вчера. 

Тъжно и нереално... Родният шоубизнес се сбогува с Ласкин в социалните мрежиНики Кънчев: Чао, Пич! Беше ми повече от приятно да си лафим! Недостижим си!

"Езикът му донесе много неприятели, но той беше достоен и справедлив човек. С Иван се запознахме през 1990 г. Първото ни запознанство беше споделено с шамари. Нещо се скарахме и директно се ошамарихме. Помня даже къде - във фоайето на учебния театър на НАТФИЗ. След това се разбрахме, че и на двамата няма да ни е лесно да се разберем и просто станахме приятели. Това че сме си раздали няколко шамара няма никакво значение", каза Мутафчиев. "Той изигра Ромео когато завършваше, а аз когато бях втора трета година актьор.

Прощаваме се с Иван Ласкин във вторникВ памет на актьора още тази вечер променят програмата, за да се излъчи епизод от сериала “Хайка за вълци“

 

Дори да е играл Ромео по никакъв начин той не се опита да ми покаже тея неща ги знам, тея неща ги умея. По никакъв начин не съм усетил завист и чувство за съперничество", добави той. Научих от него, че човек трябва да живее достойно като него, Иван беше мъжкар, а аз уважавам мъжкарите.