Във вторник (8 януари) в 12,30 ч в черквата "Св. Седмочисленици" е поклонението пред Иван Ласкин, съобщи председателят на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев.

Христо Мутафчиев е говорил с ръководството на БНТ и там обмислят още тази вечер да променят програмата и да се излъчи епизод от сериала "Хайка за вълци" в памет на актьора. В сериала по романа на Ивайло Петров Ласкин играе Иван Шибилев и си партнира с приятеля си Чочо Попйорданов. 

"Иван не беше тъжен човек, затова ще го запомним и изпратим с усмивка - каза Христо Мутафчиев, който е приятел с Ласкин от първите дни им студентски дни в НАТФИЗ. - Той беше от хората, които не споделяха, таяха в себе си какво им тежи, тъгата си. Много сме говорили... А когато душата е тъжна и тялото се разболява", каза пред "24 часа" Мутафчиев, припомняйки си го като човек със специфично чувство за хумор, с бърз ум, голям мъж.

Иван Ласкин беше мъжкар и ще ни липсва, заяви депутатът и бивш министър на културата Вежди Рашидов по повод кончината на актьора.

"Той беше известно време на лечение при моята съпруга в Пирогов, след това беше преместен във ВМА. За съжаление той не излезе от кома. Иван е от знаковите хора, които ще ги запомним. Той беше прям и казваше всичко директно. Такива хора винаги са на ръба да бъдат отричани, но това са и хората, които са запомняни", смята Рашидов. Много малко са хората, които винаги могат да изговарят истината директно, но според Рашидов Иван Ласкин е именно такъв.

Иван Ласкин почина днес във ВМА. Той отдавна имаше сериозни здравословни проблеми. В средата на септември бе приет по спешност във Втора градска болница. Ласкин бе настанен в отделението по гастроентерология. Две седмици преди това актьорът понесе голяма загуба - баща му Славчо почина след кратко боледуване. А това се отразило доста тежко на актьора, разказаха тогава близки до него.

През февруари 2016 г. Иван Ласкин бе приет в спешното отделение на Университетската болница в Плевен. Тогава не успял да се качи на сцената на плевенския драматичен театър и и се наложи да минава прегледи и изследвания. Сам казва, че границата, която никога не е прекрачвал, е да излезе пиян на сцената, за разлика от други негови колеги.

Миналата есен, докато участваше в риалитито "Фермата", също се наложи да влезе в болница. Причината тогава бе, че вдигнал кръвно, а не след дълго се отказа от участието си в предаването.

През 1986 г. детският сериал "Васко да гама от село Рупча" го превръща в най-популярното момче у нас. По-късно завършва ВИТИЗ. Помнят се ролите му и в сериали като "Хайка за вълци" и "Дунав мост".