В деня, в който Дими щеше да навърши 49, Иван Ласкин реши, че е време да тръгва... натам, където са най-ярките му приятели, мъже, таланти, непреклонни и непримирими духове.... Поклон пред паметта ти, приятелю... Това написа ПР-ката и съпруга на Дими от група Сленг, който почина в катастрофа с мотор, Ива Екимова. 

Тя добави и за съпругата на актьора - "Александра Сърчаджиева, сила и любов... той винаги ще бди над вас".

Светъл път и мир на душа ти, прекрасно момче....Много те харесваме и обичаме... Това написа председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева в профила на Александра във фейсбук. И добави:  

"Винаги ще нося спомена за теб, за онази вълшебна нощ в градината ни, през нощта четиримата около огъня, над нас звездите, красивият ни нощен разговор за истинските неща от живота и прекрасната ти усмивка... Толкова е тъжно и нереално.... Сега ще бъдеш звездичката на любимите си две момичета. Бог да те прости. Поклон."

Колегата на Алекс Сърчаджиева Ники Кънчев също каза "сбогом" на големия актьор: Чао, Пич! Беше ми повече от приятно да си лафим!!! Недостижим си!!! 

Водещият публикува и своя снимка от село Рупча - препратка към прякора на Ласкин - Васко да Гама от село Рупча от едноименния детски сериал, пише 24 часа.  

Припомняме, че на 48 години почина Иван Ласкин. Актьорът е издъхнал тази нощ във ВМА.