Наближава едно от най-чаканите събития през годината за студентите – 8 декември. Остава повече от месец до празника, но офертите вече почти са изчерпани. Още от началото на октомври студентите плануват какво ще правят на заветната дата и хотелите се надпреварват с всевъзможни предложения. Почти всеки хотел в страната е подготвил празнична програма, но въпреки това основния поток от младежи се е насочил към Банско, Боровец и Пампорово.

Това е изборът и на по-голяма част от пловдивските студенти. Офертите варират от 100 лева до 140, като в повечето случаи става въпрос за 2 дни. Според зависи от цената и звездите на хотела в този диапазон има само закуски или са включени и вечери. В повечето оферти има предвидена празнична програма за самия 8 декември, като в повечето случаи музиката се пуска от диджей.

Не липсват и ентусиасти, които са решили да не пътуват за празника и да останат под тепетата. Кувертите в заведенията са около 50 лева, но могат да се намерят и такива, в които има свободна консумация. Местата в много от пловдивските заведения също вече са заети, не забравяйте, че празника е не само за всички учащи, но и за тези които някога са били студенти или просто търсят повод да се съберат отново с курса си.

Тези пък, които не могат да съберат целия си курс или просто са по-малко хора, наемат вили край града.  За датата 8 декември трудно могат да се намерят вили за една вечер, в повечето случаи собствениците също пускат оферти за 7 и 8 или 8 и 9.

Ето и какви са офертите, които все още са останали за студентския празник:

Въпреки голямото търсене за Банско, все още има останали места. Две нощувки в  четири звезден хотел със закуска и празнична вечеря е на цена от 125 лева.

Оферти има в Разлог  - два дни с вечери и закуски в хотел с четири звезди в града струва 140 лева, за 98 лева пък студентите могат да се настанят в хотел с три звезди.

Офертите в Боровец пък варират около 120 лева.

Предложения има и за малки хотелчета край Батак, Доспат или кърджалийския язовир. Хотел две звезди край Доспат предлага оферта са два дни с включени закуски и вечери само са 80 лева.

Не само зимните курорти имат предложения за 8 декември, такива има и в летните. Нощувка в хотел с четири звезди на база All Inclusive в Златни пясъци излиза 70 лева на вечер.

Някои от студентите пък предпочитат да прекарат празника в чужбина – офертите обикновено са два или три дни до близка до България дестинация. Пример за това е двудневна екскурзия до Виена, Будапеща и Нови Сад, която включва само транспорта и нощувките и излиза 145 лева.