Пловдивският лекар Петър Влахов е пребил бракоразводния си адвокат Васил Джостов, научи TrafficNews.bg. 

Свадата, прераснала във физическа саморазправа, е избухнала в кантората на адвоката в Капана. В понеделник Влахов нахълтал в офиса на защитника си, който го представлява в бракоразводно производство. Гневен, той обвинил адвоката си, че има интимни отношения с все още законната му съпруга и ответна страна по делото. 

След това пристъпил към нанасяне на удари по цялото тяло на юриста, като дори използвал японското оръжие шурикен. Колеги на адвоката се притекли на помощ и предотвратили фатален развой. Междувременно на адреса е извикана полиция, като минути след побоя униформените са щракнали белезници на лекаря. 

Ето какво каза адвокат Джостов за TrafficNews.bg:

Адвокат Джостов за побоя: Грозна история, дори не познавам жената на ВлаховДжостов остро разкритикува насилието във всичките му форми

Влахов е задържан в 4-то РПУ, като мярката му за неотклонение е удължена с прокурорско искане до 72 часа. Утре трябва да стане ясно дали съдът ще го остави за постоянно в ареста. 

Адвокатите на доктора ще изискват да му бъде направена психиатрична и съдебно-медицинска експертиза, тъй като при боя той също е получил удари. 

33-годишният Влахов, който специализира ендокринология в пловдивската клиника, не за първи път влиза в криминалните сводки. Преди 5 години ендокринологът бе спипан да купува близо 200 грама марихуана с цел пласиране. Влахов има 8-годишна дъщеря от жена си, ала в последните години бракът им не вървял. Според запознати напрежението между тях ескалирало, което пък наложило пристъпването към бракоразводна процедура.