Одрин грейна с разноцветен надпис в центъра на града в стилистиката на Пловдив. Буквите заблестяха в пъстра палитра пред символа на града - Селимие джамия. Турското градче е изключително примамлива търговска дестинация за нашенци и се намира на около 20 км от българска граница. В съботно-неделните дни магазините са изпълнени с българска реч, а улиците са превзети от автомобили с нашенска регистрация.

Турция се слави като предпочитана шопинг дестинация, а Одрин се е ориентирал изключително стратегически в този план. Градът може да се похвали с три големи търговски центъра, от които единият съвсем нов. Брандовете на световни марки могат да бъдат открити сред многообразието от стоки, а цените са повечето от атрактивни. 

Търговският нюх на българите включва в техния почетен тур задължително една аптека и борсата за перилни препарати. Всеизвестен факт е, че лекарствата в Република Турция излизат до 3 пъти по-евтино от аналозите им на нашенския пазар. 

Селището разполага и с богата история, което го прави добър избор за културен туризъм. Двете български духовни светини в Одрин – храмовете “Свети Георги” и “Свети Константин и Елена” са единствените две запазени православни църкви в Одрин, където е имало десетки църкви – и български, и гръцки, но поради исторически обстоятелства са останали само двете български. 

Други културно-религиозни паметници са Ески джамия и джамията Селимие, която е и най-голямата гордост на Одрин. Селимие, според някои мнения, превъзхожда по-хубост и внушителност дори "Света София" в Истанбул, която е призната за едно от най-високите постижения на архитектурата.

Можете да посетите Македонската кула, Старата порта, Музея на здравето, Археологическия музей и един от най-добрите университети в страната - Тракийския университет. Селището е кръстопът на три български реки, там се кръстосват - Марица, Арда и Тунджа, а множеството мостове, правещи възможно преминаването в града, са повече от забележителни.

Одрин е дом на традиционния турнир по борба с масло, наречен "Kırkpınar", който се провежда всяка година през юни. Градът е добре известен и сред чревоугодниците, тъй като местните ястия образуват обилно слюнкоотделяне и у най-върлия веган. "Ciğer tava" (паниран и дълбоко изпържена черен дроб) се сервира масово с лук и домати, а ароматния черен чай след обилно хапване е просто задължителен. Също така местният марципан, който се отличава от известния марципан със специалната си формула, е един от традиционните десерти в Одрин. Локум, пишманье, баклава, тулумбички... главозамайващи сладкиши подмамват минувачите на всеки метър.