На дългоочакваното откриване на Колежа имаше 18 000 победители. След 9 години в странство Ботев се завърна там, където му е мястото и напомни за фамозната публика, за която всеки отбор може да мечтае.

Преди началото на срещата излязоха и мъжете, които имаха отговорността да строят този стадион. Сред тях бе и кметът Здравко Димитров, който връчи ключ на стадиона на собственика на клуба. Макар на главите си да нямаха лаврови венци, излъчването бе такова, че всички те носят символът на славата и победата.

Кметът започна да благодари на всички от фенове, през легенди до „вярващите“, че този проект ще се случи. Нито той, нито друг спомена как започна всичко – с един акт на Министерски съвет.  През 2020 година кабинетът „Борисов“ отпусна 37 млн. лева за двата стадиона. С това бе поставено и началото.  В морето от благодарности обаче не фигурираше името на Бойко Борисов. И то не като партиен лидер, а като  човек, който три пъти е бил министър-председател на България и постави старта на тези проекти. Едва ли има пловдивчанин, за който да не е ясно, че без този акт на правителството, стадионът трудно щеше да стане факт.

Никой от официалните лица не изказа своята благодарност към онова правителство, което всъщност започна да плете лавровите венци на всички победители вчера.Дали от срам? Дали от еуфорията? Дали от нещо друго? Това няма значение. Хората, управляващи Община Пловдив, обаче не бива да забравят, че и без същият този политически лидер – те едва ли щяха да заемат сегашните си постове, макар и да са вече без партийни книжки.

Борисов: На Колежа ще се играе финал за Суперкупата на ЕвропаЛидерът на ГЕРБ призова Община Пловдив да си вземе зала "Строител"

Страхотна атмосфера и 18 000 на първия мач на Колежа от почти 10 години, но Левски развали празника на БотевЛевски спечели двубоя с 1:0

Официално откриха Колежа с водосвет! Зико даде ключ на ЗингаревичДухов оркестър от Специалните части изпълни химна и "Тих бял Дунав"

Страхотна хореография на бултрасите за откриването на Колежа - "Добре дошли в ада" и димна завесаВижте хореографията