Ремонтът на една от основните пътни артерии продължава да се бави, въпреки че има осигурено финансиране и избран изпълнител. Още през август процедурите по обществената поръчка  за реконструкцията на Кукленско шосе бяха завършени.  Община Пловдив подписа договора с консорциума ДЗЗД „Кукленско шосе”. Обединението е между две известни фирми, които ремонтират пътища под тепетата –  с  водещ партньор „Пътища Пловдив” и „Транс консулт – 22”.

Все още обаче ремонтът не е започнал.

„Наистина там нещата много се забавиха с проекта. Ще им напишем писма на фирмата, а ако продължават така, ще вървим към прекратяването на договора. Парите са осигурени в бюджета за тази година”, каза градоначалникът.
Любопитното е, че от консорциума са дали 10 дни срок за изработване на проекта, а вече минаха три месеца. Кметът каза, че от компанията са използвали трик, който правят всички строителни фирми – чакат решението на ЕСУТ, това време не се брои и през този период проектират. В офертата на фирмата е записано, че целият ремонт трябва да продължи не повече от 110 дни.

Цялата сума по поръчката е за 5,9 млн. Процедурата е на инженеринг, като проектирането и строителството влизат в дадения от компанията срок на изпълнение.

Реконструкцията обхваща цялото Кукленско шосе – от улица „Даме Груев” до землищната граница на Община Пловдив.

Ремонтът ще бъде на етапи, като искането на властите е шосето да не се затваря напълно.  Предвижда се тотална реконструкция на пътната част и пешеходните зони, ново осветление, подземни комуникации, велоалеи и други.  Разплащането с фирмата ще бъде в две бюджетни години по 3 млн. лева.